Стартира школа "Стъклопис"

Стартира школа "Стъклопис"

Стартира школа "Стъклопис"

На 07 февруари /сряда/, от 14:00 часа, в квартал ”Вароша” стартира нова школа по „Стъклопис“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Обучението в школата е за всяко дете, което обича да твори и има желанието да се научи да рисува върху стъкло, да се усъвършенства и да открие нови творчески хоризонти в изкуството "Стъклопис".
Учител в школата по „Стъклопис” ще бъде Царимира Георгиева. В преподавателската си работа се ръководи от индивидуалното развитие на всяко дете, което на определена възраст има нужда да научи новото, за да изрази себе си и да продължи с желание да се развива. През периода 2011-2016 г., нейни възпитаници са удостоени с първо място в раздел "Приложно изкуство" на Националния ученически празник „За хляба наш...“. Носители са на още много призови награди от национални и международни конкурси. Г-жа Георгиева авършва ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград със степен "Бакалавър" по Педагогика на обучението по изобразително изкуство, като веднага след това завършва и магистърска степен по същата специалност в СУ „Св. Климент Охридски“ в гр.София. В стремежа си да открие работеща и иновативна методика за въздействие, тя специализира арт терапия в НБУ към Центъра за продължаващо образование. Участва с доклади в национални и международни научни конференции през 2006, 2008 и 2009, където споделя и представя опита си на художник-педагог. Оформител е на художествена и научна литература. Включва се активно в културния живот на страната с лично творчество в зонални, национални и международни изложби и пленери. С голям успех са реализирани самостоятелните й изложби в Благоевград, Пазарджик, Дупница и Боровец. Нейни произведения са притежание на частни колекции в Европа и САЩ. Активната й преподавателска дейност и резултатите от нея са красноречиви и през 2015 г. е сред наградените учители от Община Благоевград за принос в развитието на образованието и науката.

Всички желаещи деца, които искат да направят първите стъпки в рисуването на стъкло, да сътворяват уникални творби, могат да се запишат в сградата на Младежки дом на II етаж, стая №1 /организатори/.
Заниманията ще се провеждат в кв. ”Вароша”, школа „Стъклопис” срещу входа на Храм „Въведение Богородично”.
Очакваме ви!