ОБЯВИХА НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ В НУК "НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РИЛА" - ПОЗНАТ И НЕПОЗНАТ"

ОБЯВИХА НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ В НУК "НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РИЛА" - ПОЗНАТ И НЕПОЗНАТ"

ОБЯВИХА НАГРАДЕНИТЕ УЧЕНИЦИ В НУК "НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РИЛА" - ПОЗНАТ И НЕПОЗНАТ"

Обявиха победителите в Седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ обявиха резултатите и победителите в седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието се проведе онлайн на 20 ноември 2020 г., от 11.30 часа.

В седмото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 708. Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите общо 510 рисунки, 37 разказа и есета, 83 фотографии, 48 мултимедийни презентации и 30 творби на приложен еко-дизайн.

Ученическите творби от рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.

Конкурсът се провежда за дванадесета поредна година – пет с регионален статут и се повеждаше с участието на ученици от І-ХІІ клас от 12-те общини около Национален парк „Рила“: Благоевград, Симитли, Разлог, Белица, Якоруда, Белово, Костенец, Долна баня, Самоков, Сапарева баня, Дупница и Рила. През последните седем учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се провежда като национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната.

Може да видите наградените ученици на следния линк: https://www.cltr-blg.com/_uploads/page_files/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA_%D0%A0%D0%B8%D0%BB%D0%B0_2020_%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8-9732.pdf

Запис на награждаването, може да видите тук: https://fb.watch/1Tm_Kwxv8Z/