На 4 юли 2022 година за първи път за децата в Благоевград стартираха безплатни занимания по интереси през лятната ваканция за месеците юли и август организирани от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград.

Целодневните занимания се провеждаха от 08.30 ч. до 17.30 часа на местата, съгласно приложения график до 31 август

Всяко дете имаше възможност да избере занимания като: артпалитра, декоративно-приложно изкуство, кариерно ориентиране, математика, пиано, компютърно моделиране и графичен дизайн, английски език, народно пеене , плуване, гимнастика, танци, рисуване и др.

 Заниманията се провеждаха в кв. „Вароша” и Младежки дом, като всички желаещи имаха възможност да ги посещават целодневно, до обяд или за няколко часа, време което им даваше възможност да се докоснат до изкуството, науката, песните, танците, музиката, плуването, гимнастиката, организираните игри и забавления, посещения на забележителности в града и участие в събития организирани от Община Благоевград.

Над 1300 деца посетиха летните занимания за месеците юли и август 2022 година организирани от Община Благоевград и ЦПЛР – ЦЛТРДБ. Горещите месеци не бяха пречка за забавните, изпълнени с много положителни емоции и добро настроение дни за малчуганите, които посетиха заниманията в Центъра. Всички деца твориха, пяха, танцуваха, учиха, рисуваха и се забавляваха заедно със своите всеотдайни и добри преподаватели. Тук едни от тях откриха нови приятели и изживяха незабравими приключения, а други откриха своите дарби и талант, които им дадоха и възможност да развивият през новата учебна година като ученици в школите и съставите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Огромната благодарност на родителите към организаторите на летните занимания и преподавателите е доказателство за успешното завършване на проекта. Благодарности и към партньорите – IX ОУ „Пейо Яворов”, II ОУ „Димитър Благоев”, ХI ОУ „Христо Ботев”, Плувен комплекс „Пирин”- Еленово, Клуб по спортна гимнастика, Клуб по тенис на маса, Кариерно ориентиране към ЦПЛР-ЦЛТРДБ, които активно се включиха в заниманията по интереси през лятната ваканция. Желанието на ЦПЛР –ЦЛТРДБ е тази инициатива да продължи и през лятото на 2023 година, като формите на занимания ще се обогатят с включване на изучаване и на други чужди езици, обогатяване знанията за народното творчество и работата с музикалните инструменти, както и привличане на нови партньори.

Similar Posts