Изложбата бе открита в Младежки дом – Благоевград. Инициативата е съвместна на Сдружение „Музите” и ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В изложбата са включени фотоси на участниците и моменти от провеждането на ММФИ „Музите” през годините. Фестивалът „Музите“ е многожанров фестивал с конкурсен характер за различните сценични изкуства: танц, музика, театър, изобразително, приложно изкуство, фотография, нестандартни форми, художествена литература и кино. Фестивалът е домакин на близо 2000 участници от 25 страни и е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа.

Той цели да покаже талантите на България от различни точки на света, съхраняването на българския дух и културата на нацията ни, както и да приобщи повече българи към културния живот в страната ни.

Председателят на Сдружение „Музите”, Христина Кръстева откри изложбата , като благодари за оказаното съдействие за популяризиране и бъдещо сътрудничество при провеждането на фестивала. Гост на събитието беше Силвия Домозетска – директор дирекция „Култура, спорт, туризъм” в община Благоевград , която поздрави присъстващите. Директорът на Центъра – Богдана Костадинова пожела успех на фестивала и повече участие на децата във фестивала „Музите”- Созопол през тази година.

В богатата музикална програма участие взеха децата от школите и съставите на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград , Балетна школа „Релеве” и Вокално студио „ФА ДИЕЗ”. Водещ на събитието бе Стоян Веселински.

Similar Posts