Високи отличия и многобройни награди за балерините от БШ „Кроазе” към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Децата, ръководени от Красимира Митова представиха десет танца на фестивала, всички от които бяха наградени с грамоти и дипломи за високи постижения.

Много стил, интересни похвати в хореографията, чистотата на изпълненията и красивите костюми, допринесоха за отличното им представяне. В първата сесия беше наградена солистката Елизабет Галинова с трето място, в раздел „Класически танци”. Във втората сесия солистите – Виолета Ангелова, Радина Прътева, Божана Стоянова, Ивелина Стамболиева, Никол Стефанова, Атанасия Викторова и Дарина Терзийска получиха диплом за отлично представяне. Диплом за отлично и цялостно представяне беше връчено на БШ „Кроазе”. Атанасия Викторова участва и в раздел „Поп, рок и джаз музика” и я удостоиха с трето място. Първо място за Петя Стойчева. ДИПЛОМ за Изгряваща звезда на „Музите“ се връчи на Сесил Лазова. Първо място в същия раздел спечели бившата ни възпитаничка Божана Митова.

Международният младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите“ се организира от сдружение „Музите“ в партньорство с община Созопол. Фестивалът стартира през 2006 г., като през 2007 и 2008 г. патрон на събитието е министърът на културата, а от 2015 г. насам се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България.

„Музите“ е традиционен форум на изкуствата и многожанров фестивал- конкурс в направленията: кино, театрално, литературно и музикално изкуство, танцово изкуство, нестандартни форми и спорт. Конкурсното жури е международно – учени от Българска академия на науките, директори на международни фестивали, утвърдени творци, носители на Гран При от предишни издания.

Similar Posts