Децата от ФТА „Пиринче”, с ръководители Симеон Стамболийски, Полина Сатиева и Ивайло Михалков представиха Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград в XVIII „Международен панаир на традиционните занаяти”, който се проведе на 1-3 септември в град Габрово. Талантливите танцьори бяха удостоени с награда за принос в съхраняване на нематериалното културно наследство. Събитието се проведе на открита сцена в Регионален етнографски музей „Етър”. Децата се представиха с два самостоятелни концерта в рамките на фестивалната програма. Професионалните умения и широките усмивки на нашите танцьори, завладяха публиката и оставиха у всички един красив спомен.

Международният панаир на традиционните занаяти в музей „Етър” е единственият в България, организиран по музейна концепция. Мисията му е да образова и възпитава, да съхранява живи традициите, да популяризира и опазва материалното и нематериално културно наследство.

Панаирът се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание на Република България. Организатори са Министерство на културата, Община Габрово и Регионален етнографски музей на открито „Етър“.

Similar Posts