Гордеем се с децата от ДЮФА „Пиринска китка”, с ръководители Васил Георгиев и Рилка Георгиева към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград!

Децата бяха поканени официално да участват в 10 – годишния юбилей на ФГ „Нашенци”, гр. Милано. Събитието е под патронажа на Генералното консулство на Република България в Милано и Община Милано. Организатори на събитието бяха Асоциация за българска култура, гр. Милано. Официални гости на събитието бяха Н. Пр. г-н Тодор Стоянов, Генералния консул на Република България в Милано, г-жа Ана Паскалева и Консул г-жа Елена Николова. Талантливите танцьори от ДЮФА „Пиринска китка” са гордост за директорът на ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, г-жа Богдана Костадинова и зам. дир. д-р Александра Ковачева, които също присъстваха на събитието, със специална покана от организаторите. Три незабравими дни за нашите танцьори, които се включиха в многолюдното българско хоро на площад ,,Замъка на Сфорците” (Castello Sforzesco). На площада присъстваха и групи за български фолклор от цяла Европа.

Празникът продължи с фолклорна хоротека, на която гост-изпълнител беше госпожа Димана Боянова! Участие в хоротеката взе и най-новият възпитаник от школата по акордеон, Раян Боянов.

Децата имаха възможността да се разходят и да видят Миланската катедрала (Duomo di Milano) и стария град в Бергамо. Създадоха се нови приятелства, които винаги ще се помнят! Това събитие даде началото на бъдещи творчески проекти.

Similar Posts