Днес в Благоевград наградиха победителите в Десетия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

Дирекция „НП Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и ЮЗДП – Благоевград обявиха резултатите и победителите в десетото юбилейно издание на конкурса. Събитието се проведе от 11.30 ч. в ЦЛТРДБ – Благоевград.

В церемонията по награждаването се включиха Петър Димитров, зам.-министър на околната среда и водите, Христо Ангелов – зам.-областен управител на Област Благоевград, Красимир Андонов – директор на Дирекция „НП Рила“, Богдана Костадинова – директор на ЦРТРДБ-Благоевград, инж. Вера Станишева – началник на отдел в ЮЗДП – Благоевград, Симона Митова – директор на дирекция „Образование“ в Община Благоевград, Боряна Шалявска – от екипа на Методи Байкушев, кмет на община Благоевград, Анета Стоянова, старши експерт по природни науки и екология в РУО-Благоевград, проф. д-р Емил Куков и доц. д-р Крум Иванов от ЮЗУ „Н. Рилски“, Любима Димитрова – литератор, журналиста в Радио Благоевград Елизабет Александрова. В събитието участваха и представители на МОСВ, Басейнова дирекция „ЗБР“, РИОСВ-Благоевград, дирекциите на националните паркове Пирин и Централен балкан и на природен парк „Рилски манастир, много ученици и техните ръководители и родители.

Награди получават деца от гр. Ихтиман, гр. Велико Търново, гр. Попово, Благоевград, гр. Плевен, гр. Петрич, гр. Казанлък, гр. Търговище, гр. Червен бряг, гр. Тетевен, гр. Самоков, гр. Ловеч, гр. Симитли, гр. Кърджали, гр. Кюстендил, с. Средище, гр. Сандански, гр. Гоце Делчев, гр. Ямбол, с. Първомай и др.

В десетото издание на конкурса взеха участие 496 ученици от цялата страна, а компетентно жури определи най-добрите 68 творби от постъпилите общо 278 рисунки, 19 разказа, стихотворения и есета, 94 фотографии, 60 мултимедийни презентации и 45 творби на приложен еко-дизайн.

В церемонията зам.-министъра на околната среда и водите Петър Димитров награди служителя на Дирекция „НП Рила“ инж. Румен Колчагов за образцово изпълнение на служебните си задължения, за проявен професионализъм и личен принос за установяване и предотвратяване на нарушения на режимите на опазване на НП „Рила“.

Музикалните изпълнения в програмата бяха на състав за съвременни танци към ЦЛТРДБ, с ръководител г-жа Деси Терзийска и VIP UP THE DANCE, а шестокласничката от Благоевград Ивелина Стамболиева рецитира стихотворението „Красотата“.

Ученическите рисунки, фотографии и макети, изработени от естествени и рециклиращи се материали са изложени в сградата на ЦЛТРДБ-Благоевград, след което ще се използват за пътуващи изложби на Дирекция „НП Рила”.

Similar Posts