SOFIA URBAN ART събира историята на графитите в българската столица от 90-те до днес. Книгата е дело на Sofia Graffiti Tour и проследява пътя от експерименталните и протестни надписи през първите „бомби“ и „бума“ след 2000 година до големите стенописи и превръщането на графитите в неизменна част от съвременната градска култура. В 256 страници, облечени в твърди корици и автентичен дизайн, чрез снимки, документални материали, интервюта и статии, SOFIA URBAN ART проследява вълнуващото развитие на графити сцената в София в три отделни десетилетия. В книгата ще откриете над 600 архивни кадри, интервюта с градски легенди като Nasimo, Ndoe, Vapsky, Destructive Creation, еmircA, 140 ideas, More, Jay63 и други.

Заедно с ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград каним всички ценители на графити изкуството на представянето на първата книга посветена на историята и развитието на тази субкултура в българската столица от 90-те години до днес. На представянето авторите на книгата ще разкажат за процеса по създаването и ще представят акценти от съдържанието.

Книгата SOFIA URBAN ART е луксозно издание с твърди корици и в лимитиран тираж. Може да бъде предварително поръчана в сайта на Sofia Graffiti Tour (https://shorturl.at/bkmz1), както и ще може да бъде закупена на място по време на събитието.

Заповядайте на представянето на 9 февруари в зала 3 на ЦПЛР от 18:30 ч.
Събитието се организира в партньорство с ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Sofia Graffiti Tour

Similar Posts