В ЦПЛР-ЦЛТРДБ се проведе обучение по безопасност на движението по пътищата. На гости ни бяха държавните експерти Росен Рапчев и Светослав Васев от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които засегнаха значими теми като: „Безопасно пресичане и возене на дете в пътно превозно средство“, „Безопасно лято“.

Над 250 деца, посещаващи „Лятна академия“ имаха възможност чрез лекции, дискусии, видеа и демонстрации да получат знания, умения и навици за това как да се пазят на пътя, и така да повишат своята „транспортна култура“.

Основната цел на организираната среща с експертите бе да повишим информираността и чувствителността по темата за безопасност на движението по пътищата и да минимизираме рисковото поведение на пътя на учениците в Благоевград.

Благодарим за партньорството и бързата реакция от страна на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ в лицето на г-жа Марта Петрова, директор на Дирекция „Стратегии, анализ и оценка“, Росен Рапчев, експерт и Светослав Васев, експерт.

Similar Posts