Заниманията са създадени специално с цел да насърчат артистични заложби на децата, както и да се развият в различни области, свързани с журналистиката, медиите и сценичното представяне.

Основни умения, които децата ще развият:

  1.     Комуникационни умения

  •       Децата ще се научат да изразяват мислите си ясно и уверено пред публика. Чрез различни дейности като ролеви игри, разказване на истории и създаване на новини, те ще подобрят своето говорене и умения за представяне.

  2.     Поведение пред камера и микрофон

  •       Децата ще придобият основни умения за поведение пред камера и микрофон, като се учат да говорят ясно, уверено и с подходяща интонация. Ще упражняват позицията на тялото, зрителния контакт и движенията, които правят пред камерата, така че да изглеждат естествени и спокойни. Те ще използват микрофони в игрови ситуации, което ще им помогне да се чувстват комфортно при публично говорене.

  3.     Умение за разказване на истории

  •       Чрез занимания, свързани със съставяне на кратки новини и репортажи, децата ще развият умението да структурират разказа си и да разбират как да поднасят информация по интересен и увлекателен начин.

  4.     Работа в екип

  •       В курса често ще се използват групови задачи, които ще помогнат на децата да работят заедно, да се слушат и да допринасят за общата цел. Това е чудесна възможност за тях да усвоят умението да споделят идеи и да се учат един от друг.

  5.     Развиване на креативността

  •       Чрез занимания като създаване на новини, интервюта и радиопредавания, децата ще използват въображението си, за да измислят нови истории и да откриват нови гледни точки за света около тях.

  6.     Стимулиране на наблюдателността

  •       Децата ще се научат да обръщат внимание на детайлите и да търсят интересни събития и новини в ежедневието си. Това ще помогне за развитието на тяхната способност да наблюдават света около тях по-внимателно.

  7.     Умения за активно слушане

  •       Децата ще се научат да слушат внимателно, както по време на интервюта, така и когато други представят своите новини. Това е ключово умение както за журналистиката, така и за всякаква комуникация в живота.

  8.     Основи на медиите и етиката

  •       Възрастово адаптирани уроци ще запознаят децата с основни понятия като истина, справедливост и честност в медиите. Те ще разберат защо е важно новините да бъдат точни и балансирани.

  9.     Развиване на самочувствието

  •       Чрез редовни представяния и участие в ролеви игри, децата ще се чувстват по-уверени в своите умения да говорят пред публика и да споделят своите идеи.

       10. Изяви на сцена

  •       Чрез занимания по театрално изкуство децата ще се научат как да се държат на сцена, как да изпълняват различни роли и да се изразяват чрез движения и мимики. Това ще помогне за тяхната увереност при представления, както и за по-доброто разбиране на емоциите и взаимодействието с другите.

Формат на курса: Заниманията са съобразени с възрастта на децата и се провеждат чрез игри, визуални материали и практически задачи, които ангажират въображението и интересите им. Процесът на обучение е забавен и приятен, за да стимулира активното участие на всяко дете. Курсът не само ще даде на Вашите деца основни знания за медиите и поведението пред камера и микрофон, но и ще ги научи на важни житейски умения като комуникация, сътрудничество и креативност.

Similar Posts